Beveiliging

Veiligheid

Wat stelt veiligheid nog voor wanneer de meeste fabrikanten beweren dat alles kan. Moeten wij ons niet de vraag gaan stellen of het wel goed is dat iedereen alles kan?  Is het normaal dat al u werknemers toegang hebben tot het grootste deel van alle gegevens op van u bedrijf.  Terwijl zij een groot deel van deze gegevens niet eens nodig hebben of erger nog, dat deze gegevens gevoelig kunnen zijn voor u bedrijf, werknemers of u klanten?

Externe bedreigingen

Beveiliging tegen alles wat van buitenaf komt.  Iedereen zal het wel kennen: virussen, spy-ware, add-ware,...  Al deze bedreigingen kunnen u computer systemen zwaar belasten waardoor zij traag gaan reageren.  En eigenaardige symptomen voorkomen.  Al zal je nooit kunnen zeggen dat een pc volledig "clean" is. Kan je deze bedreigingen het wel heel moeilijk maken om je pc te besmetten. Het surfen op Internet is natuurlijk een grote bron van allerlei virussen en spy-ware.

Het eerste wat je moet doen is netwerk afschermen d.m.v. een 'fire wall'. Dit maakt het voor bedreigingen die zonder interactie van binnen het netwerk al heel moeilijk om een pc te "besmetten".  Toch is het nog steeds nodig om op elke pc een goede virusscanner geïnstalleerd te hebben.

Nu blijkt toch dat er een heel grote keuze is in het aantal antivirus pakketten en 'fire walls'. Wij zullen u bij deze aankoop dan ook heel graag ons advies geven. En met u alle voordelen bespreken. Steeds met het oog op de noden van u bedrijf!

Interne bedreigingen

Een veel moeilijker te bestrijden bedreiging is de bedreiging van binnen het bedrijf zelf.  Daarom niet altijd opzettelijk. Maar mensen kunnen ook door bepaalde zaken te installeren of configureren grote veiligheidsgaten creëren.  Ook is het belangrijk dat werknemers enkel aan de data kunnen die zij zelf nodig hebben en niet die van hun collega's of dergelijke. Tevens is het ook belangrijk er voor te zorgen dat u netwerkinfrastructuur niet misbruikt wordt voor privé-doeleinde. Deze data is namelijk niet mee ingecalculeerd in de capaciteit van het systeem. waardoor dit wel eens "vol" kan zitten en niet meer kan doen waarvoor het zou moeten dienen.

Ook hier denken wij met u mee, en kijken wij welke stappen ondernomen moeten worden. om u tegen deze bedreigingen te wapenen en de risico's te minimaliseren.